2025-07-22
W poniedziałek, 21 lipca w świetlicy wiejskiej w Turzu rozpoczęła się pięciodniowa kulinarna podróż, której celem jest przygotowywanie dań kuchni śląskiej. Organizatorem wydarzenia jest Stowarzyszenie "Turzanki".
Podczas warsztatów dzieci poznają nie tylko nowe smaki, ale także - trochę już zapomniane - kulinarne zwyczaje. Udział w zajęciach jest wyjątkową okazją, by zdobyć praktyczne umiejętności i pewność siebie w kuchni, które pozwolą dzieciom samodzielnie przygotowywać posiłki dla swoich bliskich.
Jak zaznaczają organizatorzy przedsięwzięcia, letnie warsztaty to najlepszy sposób, by w te wakacje dzieci wiele się nauczyły. Jeszcze więcej bawiły, ale co najważniejsze, by samodzielnie ugotowały wiele ciekawych potraw.
Warsztaty pn. "Kulinarny tydzień" to również doskonała forma spędzania wolnego czasu.
oprac. BK | fot. Świetlica wiejska w Turzu